En hyllning till vänskapen! | Celebrating friendship!


En av de största uppoffringarna vi gjort i och med vårt uppbrott och vår flytt hit till Laos är att lämna familj och vänner därhemma. Materiella saker går att ersätta, medan alla relationer är helt unika. Djup vänskap tar tid och engagemang att odla och det känns i hjärtat när man är långt ifrån varandra. Nya vänner är otroligt berikande, samtidigt som det också är skönt att ha några relationer som består över lång tid. Vi är välsignade med ett gäng sådana människor och det är vi så tacksamma för! Med teknikens hjälp är det betydligt enklare att hålla kontakten även på distans jämfört med förr i tiden. Det skulle vara så mycket tuffare utan WhatsApp, Skype, mejl och brev. Men ersätta de fysiska mötena kan det aldrig göra fullt ut. I vårt nya hem har vi några små saker som har ett symboliskt värde för oss, då de påminner oss om de personer som gett dem till oss. Nedan får ni bekanta er med några av dem. Tack fina vänner för att ni finns och för att ni på olika sätt berikar och förgyller våra liv! 

***

One of the biggest sacrifices in moving abroad has been leaving family and friends behind. Things can be replaced, while all relationships are unique. Deep friendships take time and energy to develop and being far away from each other can be painful. New friendships are enriching, but at the same time it is nice to have some friends who remain over a long period time. We are blessed with a bunch of such people and we are so thankful for that! Thanks to technical devices it is a lot easier to keep in touch nowadays compared to before. It would be so much tougher without WhatsApp, Skype, e-mail and postcards. However it can never fully replace meeting in person. In our new home we have a few things reminding us of the people who gave them to us. Below you will find some of them. Thank you, dear friends, for being a part of our lives! 















Kommentarer

  1. Förstår er så väl! Minns saknaden och också hur otroligt mycket småsaker kunde betyda. Det är en lite konstig upplevelse för mig att läsa om ert nya liv, för samtidigt som jag vet hur otroligt svårt mycket kan vara och känner igen mig i det jobbiga (till den grad en åtta till trettonåring kan uppleva samma sak...) så känner jag en enorm vemodighet/sorg/saknad efter det vi hade de fem åren. Jag sörjer med er samtidigt som jag gläds med er! Bittersweet, helt enkelt.

    Har kommenterat på bloggen tidigare men märkte nu att de inte publicerats... hoppas det funkar den här gången. Ni är fantastiska!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tråkigt att det inte funkat med kommentarerna tidigare, men kul att det funkar nu!

      Tror absolut att barn/ungdomar kan dela många av de vuxnas erfarenheter i samband med uppbrott och att leva i två världar. Bittersweet är ett bra ord. Tur att det är mer sweet än bitter, i alla fall för det mesta...

      Radera
    2. Ja, så är det säkert! Och ja- det är mer sweet än bitter :) Aldrig i efterhand har jag önskat att vi stannat i Sverige. Jag är verkligen så glad att ni gör det ni gör, även om ni är väldigt saknade <3

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg